Hvordan velge LED-skjerm for å redusere eller eliminere moiré

Når LED-skjerm brukes i kontrollrom, TV-studio og andre steder, vil det noen ganger forårsake moiré-interferens på kamerabildet.Denne artikkelen introduserer årsakene og løsningene til moiré, og fokuserer på hvordan du velger LED-skjerm for å redusere eller eliminere moiré.
1.Hvordan ble moiréen til?
2.Hvordan eliminere eller redusere moiré?
3.Hvordan endre rutenettstrukturen til kameraets CCD og LED-skjerm?
4.Hvordan endre den relative verdien av kameraets CCD og LED-skjermnettstruktur?
5. Er det en måte å gjøre det ikke-lysende svarte området til et lysende område på LED-skjermen?

Når du tar bilder på den elektroniske LED-skjermen i drift, vil det vises noen merkelige striper og uregelmessige krusninger.Disse krusningene kalles moire-frynser eller moire-effekter.Moire-effekt er en visuell oppfatning.Når en gruppe linjer eller punkter sees lagt over en annen gruppe linjer eller punkter, er disse linjene eller punktene forskjellige i relativ størrelse, vinkel eller avstand.

Hovedinnflytelsen til Moore-effekten er TV og kamera.Hvis belysningen blant pikslene på den elektroniske LED-skjermen er ubalansert, vil bildekvaliteten på den elektroniske LED-skjermen bli påvirket og gjenskinn vil oppstå når skjermen ses nøye.Dette utgjør en stor utfordring for produksjon av TV-studioer og annet videoutstyr.

(1)Hvordan ble moiréen til?
Moire:

MPLED-skjerm Moire

Når to mønstre med romlig frekvens overlapper hverandre, genereres vanligvis et nytt nytt mønster, som vanligvis kalles moirémønster (som vist i figur 2).

Den tradisjonelle LED-skjermen er arrangert av uavhengige lysende piksler, og det er åpenbare ikke-lysende svarte områder mellom pikslene.Samtidig har det følsomme elementet i digitalkameraet også et åpenbart svakt lysregistreringsområde ved lysføling.Når digital visning og digital fotografering eksisterer samtidig, er moirémønsteret født.

Siden CCD (bildesensor) måloverflate (lysfølsom overflate) til kameraet ligner på figuren i midten av figur 2, mens den tradisjonelle LED-skjermen ligner på bildet på venstre side av figur 2. Den er sammensatt av gitterlysemitterende rør arrangert på en konsistent måte.Hele skjermen har et stort ikke-lysende område, som danner et rutenettlignende mønster.Overlappingen av de to danner et moirémønster som ligner på høyre side av figur 2.

MPLED-skjerm Moire-prinsipp

 

(2)Hvordan eliminere eller redusere moiré?

Siden LED-skjermnettstrukturen samhandler med kameraets CCD-nettstruktur for å danne moaré-mønstre, kan endring av den relative verdien og rutenettstrukturen til kameraets CCD-nettstruktur og LED-skjermnettstrukturen teoretisk eliminere eller redusere moirémønstre.

 MPLED-skjerm ST Pro-serien aldrende bilde

(3)Hvordan endre rutenettstrukturen til kameraets CCD og LED-skjerm?

I prosessen med filmopptak er det ingen piksel med vanlig distribusjon, så det er ingen fast romlig frekvens og ingen moiré.

Derfor er moiré-fenomenet et problem forårsaket av digitaliseringen av TV-kamera.For å eliminere moiréen, bør oppløsningen til LED-skjermbildet tatt i linsen være langt mindre enn den romlige frekvensen til det sensitive elementet.Når denne betingelsen er oppfylt, kan det ikke vises noen frynser som ligner sensoren i bildet, og det vil derfor ikke genereres moiré.

I noen digitale kameraer er et lavpassfilter installert for å filtrere den høyere romlige frekvensdelen av bildet for å redusere moiré, men dette vil redusere bildeskarpheten.Noen digitale kameraer bruker sensorelementer med høyere romfrekvens.

dav_soft

(4)Hvordan endrer du den relative verdien av kameraets CCD og LED-skjermnettstruktur?

1. Endre kameraets opptaksvinkel.Ved å rotere kameraet og endre opptaksvinkelen til kameraet litt, kan moiré-bølgen elimineres eller reduseres.

2. Endre kameraets opptaksposisjon.Ved å flytte kameraet til venstre og høyre eller opp og ned, kan du eliminere eller redusere føflekkbølgen.

3. Endre fokusinnstillingen på kameraet.Fokuset og høye detaljer som er for tydelige på de detaljerte tegningene kan forårsake føflekkbølger.Litt endring av fokusinnstillingen kan endre klarheten, og dermed bidra til å eliminere føflekkbølger.

4. Endre brennvidden på objektivet.Ulike linser eller brennviddeinnstillinger kan brukes for å eliminere eller redusere molar krusning.

LED-skjermen er arrangert av uavhengige lysende piksler, og det er åpenbare ikke-lysende svarte områder mellom piksler.Finn en måte å gjøre det ikke-lysende svarte området til et lysende område, og reduser lysstyrkeforskjellen med uavhengige lysende piksler, som naturlig kan redusere eller til og med eliminere moiré.

 MPLED-skjerm ST Pro-serien

(5) Er det en måte å gjøre det ikke-lysende svarte området til et lysende område på LED-skjermen?

COB emballasjeprosess LED-skjerm, det er enkelt å gjøre dette.Hvis vi har muligheten til å sette LED-displayet til COB sammen med LED-displayet til SMD, kan vi enkelt finne at: LED-displayet til COB sender ut mykt lys som en overflatelyskilde, mens LED-displayet til SMD åpenbart føler at lysende partikler er uavhengige lyspunkter.Det kan sees fra figur 3 at forseglingsmetoden for COB-emballasje er vesentlig forskjellig fra den for SMD.Forseglingsmetoden for COB-emballasje er den generelle lysemitterende overflaten av mange lysemitterende piksler sammen.Forseglingsmetoden for SMD-emballasje er en enkelt lysende piksel, som er et uavhengig lyspunkt.

MPLED kan gi deg LED-visning av COB-emballasjeprosessen, og produktene våre i ST Pro-serien kan tilby slike løsninger.LED-skjermen fullført av cob-pakkeprosessen har mindre avstand, klarere og mer delikat skjermbilde.Den lysemitterende brikken er direkte pakket på PCB-kortet, og varmen spres direkte gjennom kortet.Den termiske motstandsverdien er liten, og varmeavledningen er sterkere.Overflatelys sender ut lys.Bedre utseende.

MPLED display COB prosess

Konklusjon: Hvordan eliminere eller redusere moiréen på LED-skjermen?

1. Juster kameraets opptaksvinkel, posisjon, fokusinnstilling og objektivets brennvidde.

2. Bruk et tradisjonelt filmkamera, et digitalkamera med en høyere romfrekvenssensor, eller et digitalkamera med lavpassfilter.

3. LED-skjerm i COB-emballasje er valgt.

dav_soft


Innleggstid: Nov-04-2022